Newsroom

16. ročník středoškolské soutěže Xella zná své vítěze

Dne 9. června 2022 proběhlo v písecké Sladovně celostátní kolo již 16. ročníku středoškolské soutěže společnosti Xella. Do finále soutěže postoupilo celkem 10 prací z celé ČR. Studenti 3. ročníků středních průmyslových škol zpracovávali stavební projekt rodinného domu, studenti čtvrtého ročníku pak projekt bytového domu nebo občanské výstavby.

®
XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

Šestičlenná porota složená z technických poradců společnosti Xella posuzovala především technickou správnost projektu, míru využití stavebního systému Ytong, dodržení soutěžních podmínek a také dispoziční a architektonické řešení objektů.

První cenu a odměnu 10 000 Kč získal student Střední průmyslové školy stavební v Liberci Filip Cimburek, pracující na projektu pod vedením Ing. Romana Mizery. Stejnou částku také vybojoval pro svou školu. Na druhém místě, které bylo honorováno částkou 7 000 Kč, skončil Matěj Svárovský ze Střední průmyslové školy stavební Josefa Gočára v Praze. A také on získal finance pro svoji stavební průmyslovku. Třetí příčku obsadil Vojtěch Vacek, student Střední průmyslové školy stavební St. Bechyně Havlíčkův Brod, řešící svůj projekt pod vedením Ing. Miloslava Berana. Vojtěch Vacek získal pro sebe i pro školu částku 4 000 Kč.

Slavnostního vyhlášení výsledků se zúčastnila místostarostka Písku Ing. arch. Petra Trambová, ředitelka SOŠ a SOU Písek paní Zuzana Sýbková společně se zástupci SOŠ a SOU Písek a společnosti Xella. Ta je podporovatelem této soutěže již řadu let.


Sdílejte tento článek

.

Články

Mohlo by vás zajímat