Newsroom

2. ročník Zednické naděje

V Horní Bříze u Plzně proběhl již druhý ročník zednické soutěže Zednická naděje. Jak soutěž probíhala a kdo byl mezi výherci se dozvíte při prokliku na článek.

®
XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

V areálu společnosti RAKO v Horní Bříze u Plzně proběhl dne 29. 3. 2023 již druhý ročník soutěže Zednická naděje, na kterou bezprostředně v následujících dvou dnech navazovala soutěž Obkladačská naděje. Učni celkem 10 škol si na vlastní kůži vyzkoušeli, jak na sebe navazují jednotlivá řemesla, a také poznali, jak je důležité dobře vyzdít zeď pro budoucí keramický obklad. Hlavními partnery soutěže byly Cech obkladačů, Xella CZ a společnost Rako.

Na prvním místě soutěže ve zdění s materiálem Ytong se umístili nám již známí Dominik Balnar a Dominik Trojáček ze Střední odborné školy Praha Jarov, kteří v loňském roce obsadili druhou příčku. Na druhém místě skončili žáci Střední školy strojní, stavební a dopravní v Liberci, a na třetím místě žáci Střední odborné školy v Brně Bosonohách. Porota složená z techniků společnosti Xella hodnotila hlavně dodržení rozměrů, úhlů, plošnou rovinnost, svislost, velikost a výplň spár, a samozřejmě také estetický vzhled fragmentů. Na vyzděné fragmenty pokračovala družstva obložením dlaždicemi do zajímavého obrazce.

Po absolvování obou disciplin putovala první cena do Plzně na SOU stavební, druhá cena do Ostravy a třetí do Liberce.


Sdílejte tento článek

.