Newsroom

Ceny a odměny za 27. ročník studentské VŠ soutěže Xella byly předány

Dne 16. června 2022 proběhlo v prostorách Kreativního centra Fakulty architektury a dizajnu STU Bratislava slavnostní předávání cen a odměn za 27. ročník studentské soutěže Xella s tématem „INTERVENCE - Jak dále, Kopčany?“.

®
XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

V příjemné atmosféře, dokreslené moderováním předsedou poroty, Ing. arch. Ľubomírem Závodným, si studenti na prvních šesti místech převzali hlavní ceny i odměny.

Slavnosti se zúčastnili jednatel společnosti Xella CZ a Slovensko a generální ředitel Peter Markovič, proděkan domácí fakulty Peter Morgenstein, vedoucí Ústavu architektury obytných budov Andrea Bacová, Branislav Puškár, odborný garant soutěže a autorka zadání Lubica Selcová a další hosté.

Vítězové tohoto ročníku, Petra Ďuríšková a Šimon Voštinár, si vyslechli jak posudek na svůj projekt, tak také názor dalšího z porotců, Juraje Benetina. V závěru prezentace vítězných projektů bylo představeno téma 28. ročníku, MARINA Ústí nad Labem, které může být dalším lákavým tématem pro řešení nejen ateliérových projektů.


Sdílejte tento článek

.