Newsroom

Do středoškolské soutěže i letos doputovaly kvalitní projekty

V pátek 18. června proběhlo v písecké Sladovně finále 15. ročníku studentské středoškolské soutěže, kterou vyhlašuje společnost Xella.

XEL_POS_4C_R_300 ®

Dominik Rašek •

V pátek 18. června proběhlo v písecké Sladovně finále 15. ročníku studentské středoškolské soutěže, kterou vyhlašuje společnost Xella. Navzdory pandemii covidu-19, kdy valná část výuky na školách probíhala distanční formou, se soutěžícím napříč republikou povedlo vytvořit několik velmi kvalitních prací. Hlavními kritérii hodnocení bylo stavebně-technické řešení, správnost použití konstrukčních detailů a maximální využití kompletního stavebního systému Ytong.

Na prvním místě se umístil projekt Jana Šmerala ze Střední průmyslové školy stavební v Brně, druhé místo pak se svou prací obsadila Lucie Kršková, reprezentantka Střední školy umělecké a průmyslové v Hodoníně. Bronzový skončil Petr Podlešák ze Střední průmyslové školy Volyně.

Porotu soutěže tvořili zástupci společnosti Xella, mezi nimi například Jakub Herzegel nebo Hana Šimánová. Za město Písek se slavnostního vyhlášení zúčastnila místostarostka Petra Trambová, která je rovněž i architektkou. Všichni porotci i hosté se také shodli na tom, že je potřeba ocenit studenty a studentky, kteří svá studia v nelehké době pandemie úspěšně dokončili.


Sdílejte tento článek

.

Články

Mohlo by vás zajímat