Newsroom

Exkurze studentů SPŠS Kudelova v Centru bydlení a designu Kaštanová v Brně

Studenti Střední průmyslové školy stavební v Brně navštívili ve středu 21. září 2022 brněnské Centrum bydlení a designu Kaštanová. Téměř 80 studentů si se zájmem prohlédlo zdejší Centrum hrubé výstavby, kde se prezentují také produkty pro hrubou stavbu domu včetně systému stavebních komponentů Ytong.

®
XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

Studenti poté v dotazníku, připraveném Centrem bydlení a designu Kaštanová, hodnotili všechny navštívené expozice z hlediska přínosu informací, přičemž hodnotící škála byla od 1 do 5, jednička byla nejlepší, pětka nejhorší. Nejlépe ze šesti navštívených expozic dopadla expozice Ytong, která obdržela výslednou známku 1,6! Vysoce hodnocena byla kvalita poskytovaných informací, srozumitelnost výkladu i variabilita produktů společnosti Xella.

Ohlasy studentů potvrdily, že exkurze byla pro studenty přínosná a že jim pomůže při zpracování jejich ročníkového projektu. Polovina z nich počítá, že bude s partnery Centra v budoucnu spolupracovat. Všechny přednášky dostaly nadprůměrné hodnocení (nejlepší známka byla 1,6, nejhorší dvojka) a studenti ocenili zejména lidský přístup ze strany přednášejících.

Ing. Rudolf Svoboda, manažer pro klíčové projekty a technický poradce společnosti Xella, který studentům výrobky a služby Ytong během exkurze prezentoval, k tomu říká: „Už podruhé jsem měl příležitost se se studenty SPŠS Kudelova v Centru hrubé výstavby na Kaštanové v Brně potkat a jsem rád, že také oni považují tyto exkurze za přínosné. I podle mne je to dobrá příležitost pro studenty setkat se s praxí a seznámit se možnostmi jednotlivých stavebních materiálů. Radost mám i z jejich vysokého hodnocení prezentace Xella a beru to jako ocenění dlouholeté práce a osobních zkušeností s prací se studenty středních škol. Materiály Ytong mají u nich velmi dobré jméno a je velmi dobře, že se jím v průběhu exkurze líbila jak kvalita informací a srozumitelnost výkladu, tak i variabilita uplatnění našich stavebních výrobků.“

Centrum bydlení a designu Kaštanová nabízí mix kvalitních značek z oblasti bydlení a designu na jediném místě. Součástí je i Centrum hrubé výstavby, kde se prezentují také produkty pro hrubou stavbu domu a mezi nimi i systém stavebních komponentů Ytong. Tu zde prezentuje fragment rodinného domu, který na první pohled ukazuje, že Ytong představuje ucelené řešení všech stavebních dílů, včetně střechy. Zájemci si tady mohou na vlastní oči ověřit, že princip stavění s Ytongem je snadný a variabilní.


Sdílejte tento článek

.