Newsroom

Expozici Xella najdete na veletrhu FOR PASIV 2023

10. ročník veletrhu FOR PASIV (od 9. 2. — 11. 2. 2023 na výstavišti PVA EXPO Praha) se i letos zaměří na nízkoenergetické, pasivní a nulové budovy. Stavební systémy Ytong, Silka a Multipor jsou pro tyto stavby jako dělané, a tak na veletrhu nebude ani letos chybět naše expozice.

®
®
XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

Zájem o energeticky úsporné bydlení je v posledních letech v centru pozornosti odborné i laické veřejnosti. Ukázal to i loňský souběh veletrhů FOR PASIV, FOR WOOD a FOR THERM, na němž přibližně dvě stovky vystavovatelů pokryly svými expozicemi plochu 12 000 čtverečních metrů v halách výstaviště PVA EXPO PRAHA. Nejnovější technologie a aktuální trendy z oblasti nízkoenergetického bydlení přilákaly loni do Letňan více než 19 tisíc návštěvníků z řad profesionálů i široké veřejnosti. Vzhledem k tomu, že tento veletržní trojlístek přinese i letos to nejlepší a nejnovější z oboru nízkoenergetických, pasivních, nulových staveb a vytápění, lze opět očekávat velký zájem o nabídku vystavovatelských firem.

V oblasti pasivních domů má významné místo mezi výrobci stavebních materiálů společnost Xella

Kompletní stavební systém Ytong, vápenopískové tvárnice Silka a minerální zateplení Multipor jsou základní „surovinou“ pro moderní pasivní domy, které plně respektují současné požadavky nejen na energetickou úspornost, ale i na soudobou architekturu, efektivitu výstavby nebo kvalitu vnitřního prostředí.

Důležitým parametrem u pasivních domů je vzduchotěsnost obálky budovy a výsledky Blower door testu. Díky tomu, že tvárnice Ytong a Silka jsou homogenní, tak i při provedení instalací se vzduchotěsná rovina provádí bez dalších technologických kroků pouhým nanesením omítky. A provedené testy na pasivních budovách z našich materiálů také dokazují vysokou vzduchotěsnost obálky těchto staveb. Požadovaný vysoký tepelný odpor a eliminace tepelných mostů je s materiály Ytong, Silka a Multipor možné dosáhnout jak formou jednovrstvého zdění, tak i tzv. sendvičovým zdivem, kombinujícím nosné tvárnice a zateplení.

Ostatně na vlastní oči se o tom přesvědčíte při návštěvě expozice Xella na únorovém veletrhu FOR PASIV 2023.


Sdílejte tento článek

.