Newsroom

Pasivní budova v Praze Modřanech

Pasivní budova F projektu KOTI Hyacint v Praze Modřanech se stala prvním certifikovaným pasivním bytovým domem v České republice také díky jedinečným vlastnostem vyzdívek z tvárnic Ytong.

®

Dominik Rašek •

Pasivní budova F projektu KOTI Hyacint v Praze Modřanech se stala prvním certifikovaným pasivním bytovým domem v České republice také díky jedinečným vlastnostem vyzdívek z tvárnic Ytong.

Bydlení v pasivním domě přináší spoustu výhod. Zásadním přínosem je příznivý vliv na zdravé vnitřní klima. Do bytů je díky systému řízeného větrání stále přiváděn čerstvý vzduch bez průvanu, v místnostech je optimální vlhkost a netvoří se plísně, je zajištěna tepelná pohoda po celý rok, tudíž například v létě není potřeba klimatizace. Certifikát je také zárukou, že majitelům bytů v domě s osvědčením nehrozí nadměrná hlučnost systému větrání, letní přehřívání, nadměrné vysušování vzduchu či nedostatečné provětrávání prostor a podobně.

Vyplatí se ale také finančně. V pasivním domě F projektu KOTI Hyacint majitelé bytu o rozloze 70 m² zaplatí ročně až desetkrát méně než za vytápění takového bytu v panelovém domě z 80. let.

Budova F nabídne celkem 27 bytových jednotek v dispozicích 1+kk až 4+kk a o velikosti až 108 m². K bytům v přízemí náleží předzahrádky, ve vyšších patrech si noví majitelé mohou užívat relaxace na terasách a balkonech.


Sdílejte tento článek

.