Newsroom

Patrový dům je ideálním řešením pro menší pozemek

Majitelé rodinného domu nedaleko Bratislavy měli předchozí dobrou zkušenost s bydlením v domě. Přestěhovat se do nového bylo rozhodnutí motivované zejména tím, že delší dojíždění pro ně byla zátěž. Proto koupili sice menší pozemek, ale mnohem blíže hlavního města. Pro výstavbu zvolili systém Ytong, zejména kvůli snadné a rychlé výstavbě.

®

Dominik Rašek •

Rodina měla představu čtyř pokojů a velkého obývacího prostoru s kuchyní. Zároveň ale chtěla naplnit své plány, aby na zahradě vznikl alespoň menší bazén. Bylo tedy potřeba zvolit řešení patrového domu – oblíbený typ bungalovu neumožňoval mít oboje. Vzhled domu předurčily okolní domy nové zástavby ulice, manželům se tyto typové projekty líbily a oslovili tak stejnou projekční kancelář, která jim dům upravila podle požadavků. Například v patře místo šatny požadovali větší obytný prostor.

Pro vnější zdivo zvolili manželé tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, která je přesvědčila nejen svými tepelněizolačními vlastnostmi, ale ve spojení s ostatními zdicími prvky také jednoduchostí výstavby pomocí tohoto systému. Rychlost a jednoduchost byla tím nejdůležitějším faktorem – majitel domu potřeboval částečnou svépomoc s využitím menších dodavatelů skloubit s časově náročným povoláním. „Ze systému Ytong už jsme stavěli předchozí dům a byli jsme s výsledkem spokojeni. Vyzdění tohoto domu jsme zvládli za pět dní,“ uvádí majitel.


Sdílejte tento článek

.