Newsroom

Představení optimalizace staveb a stavebních procesů ve společnosti Xella na konferenci Digitalizace ve stavebnictví II

O digitálním plánování a optimalizace staveb a stavebních procesů ve společnosti Xella na ní mluvil i Ing. arch. Zdeněk Podlaha, BIM manager CZ & SK Xella.

®
®
XEL_POS_4C_R_300 ®

Dominik Rašek •

Ve spolupráci se společností CEEC Research, představiteli vlády, klíčovými veřejnými investory a lídry nejvýznamnějších stavebních a projektových společností se 27. dubna 2021 uskutečnila celonárodní konference Digitalizace ve stavebnictví II. O digitálním plánování a optimalizace staveb a stavebních procesů ve společnosti Xella na ní mluvil i Ing. arch. Zdeněk Podlaha, BIM manager CZ & SK Xella.

V úvodu své prezentace zmínil Podlaha hlavní body, na které by mělo najít odpověď současné stavebnictví a jeho aktéři. Těmi jsou nedostatek pracovních sil, potřeba zrychlit výstavbu, digitalizace, kvalita staveb, efektivita celého procesu návrhu a výstavby a ekologie, zdravé prostředí a trvale udržitelný rozvoj. Poté představil kroky společnosti Xella směrem k výše uvedeným okruhům – koncept služeb Xella blue.sprint a inovace stavebních materiálů a technologií. V této oblasti věnoval pozornost zejména velkoformátovým prvkům Ytong Jumbo, Silka Tempo, příčkovým GHT panelům Ytong a nosným stěnovým panelům Ytong SWE. Jeho přednáška začíná v čase 3:04:15, zhlédnout ji můžete na videu níže.


Sdílejte tento článek

.