Newsroom

Rodinné domy Křimice

Městský obvod Plzeň – Křimice leží v západní části města Plzeň, žije zde 1831 obyvatel. Patří k oblíbeným lokalitám, které nabízejí klidné bydlení ve spojení s rozšířenou sítí občanských služeb.

®

Dominik Rašek •

Městský obvod Plzeň – Křimice leží v západní části města Plzeň, žije zde 1831 obyvatel. Patří k oblíbeným lokalitám, které nabízejí klidné bydlení ve spojení s rozšířenou sítí občanských služeb, snadnou dostupností do centra Plzně a přírodou zároveň.

Děti mohou navštěvovat místní mateřskou a základní školu, popř. střední uměleckoprůmyslovou či průmyslovou školu dopravní. Do obce jezdí pravidelné autobusové linky a vlaky ČD.

Rozhovor s obchodním ředitelem CORTUSA Group

Jak dlouho působí firma Cortusa na trhu a jaké jsou její plány?

Milan Jedlička: Cortusa je teď na trhu třináctým rokem. Začínali jsme s menšími stavbami, první větší zakázku jsme dostali v Křimicích teprve před pěti, šesti, možná sedmi lety. Teď už každý rok stavíme nejméně jeden nebo dva bytové domy a nějaké domy rodinné. Připravujeme zlepšení infrastruktury ve Vochově, kde chceme vytvořit 200 bytových jednotek v bytových domech, bytech, i v rodinných domcích. Takže aktuálně máme spoustu práce zhruba na pět až osm let dopředu.

Jak se v současné době daří prodávat byty?

Většinou nabízené domy a byty máme prodané již v průběhu hrubých staveb. Věříme, že tento trend bude pokračovat a počet našich spokojených klientů nadále poroste. Našim zákazníkům zajišťujeme i finanční služby s koupí nemovitosti spojené. Spolupracujeme s finančními ústavy, šijeme hypotéky klientům přímo na míru. Máme na to ve firmě specialistu. Můžeme tedy říci, že se o klienty staráme od začátku až do konce, od hypotéky až po kolaudaci. Navíc ve srovnání s konkurencí prodáváme za velmi přijatelné ceny, takže dá se říci, že v současné době stavíme víc a víc.

Po jakých typech nemovitostí a jakých lokalitách je teď nejvíc poptávka?

Jsou to příměstské lokality. Lidé chtějí okolo sebe přírodu, klid, ale zároveň chtějí mít nadosah dopravní obslužnost, úřady, služby, policii, školy… V současné době se klienti hodně soustředí na větší byty, to znamená 3+kk, 4+kk, od 70 metrů výš. V útlumu jsou teď byty malé, o které je minimální zájem. Lidé se už více zabývají šetřením a energetickými úsporami, roste zájem o bungalovy, či o přízemní domky do plochy 120-130 metrů čtverečních.

Jak byste zhodnotil spolupráci se společností Xella CZ a s materiálem Ytong?

Téměř vždy doporučujeme Ytong, protože je to velmi jednoduchý a rychlý stavební systém. Máme s ním bohaté zkušenosti, máme pro tyto tvárnice už speciální programy, známe jejich rozměry a vlastnosti. Máme vyškolené stavbyvedoucí s certifikáty od výrobce Ytongu, můžeme využít i speciální Ytong mistry a od nich se lecčemu přiučit. Díky jednoduchému zpracování klesá i celková cena objektu. Navíc zákazníci v posledních letech honě „slyší“ na šetrnost k životnímu prostředí, kterou Ytong nabízí. Je vyroben z přírodních materiálů a jeho složení zajišťuje zdravé bydlení bez plísní a úniků tepla. Samozřejmě záleží na klientovi, který materiál si vybere, ale jak už jsem uvedl, my preferujeme a navrhujeme pro naše stavby materiál Ytong, zejména Lambda, a jsme s ním spokojeni. Ale mám pocit, že i díky podpoře marketingu naše spolupráce jde stále dopředu. Vše perfektně funguje, zásobování, rozpočty, dodání materiálů, zástupci Ytongu rychle reagují na naše požadavky.

Proč by si lidé měli vybrat pro stavu domu právě vaši společnost?

Myslím, že nás charakterizuje lidský přístup. Neříkáme klientovi, co a jak bude, ale snažíme se s ním najít společnou řeč. Na stavbách jsme flexibilní, klienti si mohou měnit plány, zasahovat do projektu. Je to samozřejmě složitější pro nás, ale k zákazníkovi přistupujeme ochotně a flexibilně, klienti jsou víc a víc nároční. Takže dříve se postavily bytovky a otázka zněla pouze: „Chcete, nechcete.“ Ale to už dnes nejde. Za vše pak hovoří naši spokojení zákazníci. Nemáme žádnou stížnost, s nikým se nesoudíme. Samozřejmě, občas se vyskytne nějaká reklamace, ale tu se snažíme vždy co nejrychleji a nejlépe vyřešit. Mnohdy i po vypršení záruční lhůty. A dodnes jsme vždy vše vyřídili k plné spokojenosti klienta.

Čím byste se chtěli pochlubit? Čeho Vaše firma dosáhla?

Úspěchem je asi každý projekt, který dotáhneme do zdárného konce, který zkolaudujeme. V současné době máme na svém kontě okolo 200 bytových jednotek a téměř sto rodinných domů a to včetně infrastruktury a okolí domů, tím myslím přístupové komunikace, zeleň a tak dále. Myslím, že mohu říct, že všechny stavby vypadají hezky, jsou reprezentativní. A naší nynější výzvou je zástavba ve Vochově.


Sdílejte tento článek

.

Články

Mohlo by vás zajímat