Newsroom

Rychlost výstavby z Ytongu ocenil i developer projektu Panské Lúky

Projekt Panské Lúky v obci Malá Ida nedaleko Košic sestává ze 16 samostatně stojících přízemních rodinných domů a přináší moderní bydlení v příjemném a tichém prostředí v blízkosti lesa. Investorem a developerem je společnost ALPINE PROPERTY s.r.o. se sídlem v Malé Idě.

®
XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

Obvodové stěny a příčky rodinných domů jsou z pórobetonu Ytong, který si developer vybral pro jeho preciznost a rychlost výstavby, předností byly také služby ze strany společnosti Xella Slovensko: od projektu až po průběh výstavby.

Projekt Panské Lúky nabízí domov pro každého, kdo hledá bydlení v novostavbě v dostupné lokalitě. Typizované rodinné domy na parcelách o velikosti cca 600 m2 jsou moderní novostavby s praktickou dispozicí, prostornými terasami s orientací obytných částí na jižní stranu. Projektované domy jsou v bezprostřední blízkosti golfového hřiště a lesa vhodného pro procházky, cykloturistiku a rekreační běh. V domech s dispozicí 4+kk a zastavěnou plochou 170 m2 jsou kromě ložnice se šatníkem a koupelnou a dvou dětských pokojů také sklad, technická místnost a další koupelna. Z velké obývací místnosti s jídelnou a kuchyňským koutem je přístup na terasu domu.

Malá Ida je svojí polohou a bohatou občanskou vybaveností jednou z nejzajímavějších rezidenčních oblastí v okolí Košic

Je vzdálena kousek od centra Košic, nedaleko je obchodní centrum, nemocnice v městské části Košice-Šaca a rekreační oblast Bukovec. Široké veřejnosti je k dispozici fotbalové, dětské, golfové a multifunkční hřiště a tenisové kurty. V obci je mateřská a základní škola, noví majitelé domů zde najdou potraviny, sportovně-relaxační centrum, pivovar a restauraci.

Obvodové stěny a příčky jsou z pórobetonu Ytong

Obvodové pórobetonové zdivo je z přesných tvárnic Ytong tl. 250 mm, stěny jsou zatepleny kontaktním zateplovacím systémem EPS tl. 200 mm, vrchní vrstvu tvoří silikonová omítka v kombinaci s dřevěným exteriérovým obkladem. Vnitřní příčky jsou vyzděny z přesných pórobetonových příčkovek Ytong tl. 125 mm, povrchy stěn jsou ze sádrové omítky.

Ing. Marek Eliáš, MBA, majitel developerské společnosti ALPINE PROPERTY, s.r.o. k projektu říká: „Dlouho jsem hledal lokalitu, která by nabídla výhody života ve městě a života v přírodě. A právě pozemky v obci Malá Ida splňovaly oba atributy, to znamená, že je to místo, kde to máte do centra města sedm kilometrů, a přitom jste obklopeni přírodou, nabízející široké možnosti sportovního vyžití. Radost mi dělal i stavební materiál: mám velmi rád preciznost a Ytong je materiál, který tomu 100% odpovídá: přesně se s ním zdí a je s ním velmi dobrá manipulace. Mezi hlavní důvody pro volbu Ytongu jako stavebního materiálu našeho projektu Panské Lúky patřila určitě rychlost výstavby, zpracovatelnost a opracovatelnost, pro mě hrála důležitou roli také barva materiálu. Při hrubé stavbě podtrhuje bílá barva Ytongu hmotové vyniknutí domů. Pozitivní jsou i mé zkušenosti z výstavby. Jednak z přístupu společnosti Xella již od projektu, ocenil jsem také služby, které nám byly nabídnuty. Společně jsme diskutovali dispoziční řešení s cílem postavit stavbu co nejpřesněji a s minimem odpadu, v úvahu jsme také brali objem a dostupnost materiálu.“


Sdílejte tento článek

.