Newsroom

Sněhově bílé tvárnice Ytong na chaletových chatách v Rezidenci Hrabovo

Rezidence Hrabovo vytváří jedinečný dojem ideální dovolené díky spojení přírody s moderní nadčasovou architekturou. Autorem projektu je ikona moderní slovenské architektury Ing. arch. Peter C. Abonyi. Moderní chaty, mají tři samostatné apartmány ve třech podlažích. Součástí stavby jsou nejen pórobetonové tvárnice Ytong, ale také překlady, profily UPA, schodiště a stropy Ytong Ekonom.

®
XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

Hrabovskou dolinu pod Malinným Brdem znají hlavně lyžaři, ale i v létě je dolina plná aktivit a zábavy v přírodě. V této mimořádně atraktivní lokalitě začala v červnu 2020 realizovat společnost Ideal Concept projekt pod názvem Rezidence Hrabovo. Na rozloze 40 000 m2 nabídla ve scenérii Hrabovské doliny typizované moderní chalety s možností jejich realizace v podobě samostatných horských domů nebo chalet apartmánů. Generálním dodavatelem stavby byla stavební společnost TetraStav. r. o. z Ružomberku, která staví nové horské domy ze stavebního systému Ytong.

Každý apartmán má vlastní parkovací místo a místo ve společné lyžárně na odložení lyží a kol. Apartmány v Rezidenci Hrabovo jsou tak ideální investicí a zároveň místem k úniku z města do krásné přírody Liptova. Investor si sám může zvolit, kolik času v něm stráví a na zbývající část roku jej může dát do pronájmu. Ve správcovském programu se tím apartmán stává výbornou investicí a nástrojem dlouhodobého pasivního příjmu. Aktuálně je ve výstavbě a prodeji 55 domů typu A a B, které se liší rozlohou a velikostí apartmánů.

Na stavbu první etapy horských domů v Hrabovské dolině dodala společnost Xella cca 4200 m3 materiálů Ytong. Podle Ing. Slavomíra Mitického, odborného poradce ze společnosti Xella Slovensko, spol. s r.o. je rozsah dodávky zajímavý nejen objemem, ale i svojí strukturou: „Na stavbě nejsou jen naše pórobetonové tvárnice Ytong, ale také překlady, UPA profily, schodiště a stropy Ytong Ekonom. Systémové řešení celé hrubé stavby s naším systémem Ytong bylo výhodné a efektivní nejen pro investora, ale usnadnilo práci i stavební firmě TetraStav. A výhody pórobetonu Ytong uvítají také budoucí majitelé chat – tvárnice mají čistě přírodní složení a jsou zárukou zdravotní nezávadnosti. Díky tvárnicím Ytong tak budou vlastníky apartmánů, které dýchají, udržují stálou teplotu a ideální vlhkost interiéru a chrání tak zdraví lidí.“

Jeho slova potvrzuje i Ondřej Rusnák, projektový manager společnosti TetraStav: „Tvárnice, překlady, schodiště a stropy Ytong jsou lehké a dobře se s nimi pracuje. Tvárnice mají dobré tepelněizolační vlastnosti a stejné materiálové složení zajistí maximální kompatibilitu všech stavebních prvků i ve vztahu k budoucímu chování stavby, např. z pohledu objemových změn. Projekt výstavby chaletových chat v Hrabovské dolině měl od začátku maximální podporu od společnosti Xella Slovensko. Počínaje projektem až po realizaci jsme komunikovali s jedním technickým poradcem as jedním obchodním zástupcem, se kterými jsme k naší spokojenosti vyřešili vše potřebné od technického řešení až po včasné dodávky materiálu.“


Sdílejte tento článek

.