Newsroom

Společnost Xella podporuje největší setkání lídrů digitalizace v České republice

V pátek 6. května 2022 se na půdě Ministerstva pro místní rozvoj ČR v Praze uskuteční Setkání lídrů digitalizace 2022. Stříbrným partnerem této akce je společnost Xella, která se aktivně zapojuje do dění v oblasti digitálního plánování a implementace BIM v českém stavebnictví.

XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

V rámci dvou hlavních panelů proběhne diskuse zástupců české vlády, klíčových představitelů veřejného sektoru s řediteli předních společností v oblasti digitalizace stavebnictví ČR. K vidění budou ukázky již realizovaných a rozpracovaných BIM projektů v oblasti budov, silnic, železnic a vodních toků. Tématem diskuse budou i praktické zkušenosti z realizovaných pilotních staveb.

Bez ohledu na aktuální vývoj české stavební legislativy je zřejmé, že v oblasti stavební praxe, provozu a údržby budov představuje BIM budoucnost oboru. Společnost Xella svými aktivitami tuto významnou inovaci aktivně podporuje a podílí se na přinášení nových trendů na tuzemský trh. Potvrzuje to ostatně i její BIM koncept Xella blue.sprint, v jehož rámci Xella optimalizuje projekty již ve fázi plánování, přebírá digitální BIM model, případně 2D plány investorů nebo architektů a připravuje 3D model stavby, doporučuje optimální skladbu svislých konstrukcí a vyčísluje úspory jednotlivých variant.

Organizátorem největšího tuzemského setkání lídrů digitalizace je CEEC Research s.r.o.. Registrace je možná na webových stránkách organizátora akce.


Sdílejte tento článek

.