Newsroom

Společnost Xella se i letos aktivně zúčastní letošního BIM DAY 2022

Už pojedenácté přinese říjnová konference BIM DAY (13. a 14. října 2022 v prostorách Clarion Congress Hotel Prague) aktuální trendy a informace z oblasti digitalizace a informačního modelování budov.

XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

Aktivním účastníkem letošního ročníku bude také společnost Xella, která bude v rámci svého stánku na BIM Marketu prezentovat svůj koncept digitálního plánování Xella blue.sprint. A formou workshopu představí účastníkům konference využití digitálního dvojčete stavby při přípravě cenových nabídek.

I letošní ročník bude, podobně jako loni, dvoudenní a bude orientován na praxi. Kromě toho představí novinky z celého světa a zaměří se na vize, směřování a budoucnost BIM. Porovná vývoj informačního modelování staveb u nás i za hranicemi. Přední odborníci z ČR i ciziny představí hlavní přínosy a zajímavé projekty BIM. Program konference doplní moderovaná diskuze zástupců veřejného a soukromého sektoru, workshopy a také BIM Market, kde vystavovatelé odprezentují aktuální trendy v informačním modelování staveb.

Moderní koncept Xella blue.sprint tady představí v rámci BIM Marketu a workshopu Ing. Tomáš Dokoupil, BIM Team Leader pro Xella CZ a Xella Slovensko spolu s Ing. Tomášem Spustou, BIM koordinátorem pro Xella CZ a Xella Slovensko. „Investorům jsme díky našemu digitálnímu plánování schopni ušetřit budoucí vícenáklady na stavbě a přinášet tak konkrétní finanční úspory v rozpočtu. Jedním z nejpreferovanějších výstupů je seznam kolizí, které lze identifikovat v digitálním dvojčeti budovy. Hlavní výhodou jsou finanční úspory, které investor vidí ještě před zahájením stavby. Další skupinou jsou architekti a projektanti, s nimiž komunikace probíhá v on-line prostředí pomocí reálných BIM modelů. Tito partneři oceňují zejména úsporu času při vytváření projektů od studie po realizační dokumentaci. Významnou skupinou našich zákazníků jsou také stavební firmy. Ty profitují z podpory v oblasti tvorby kladecích výkresů stěn. Benefitem je nejen úspora času a pracovníků při realizaci, ale také přesné výkazy materiálů.“ říká Tomáš Dokoupil.

Workshop pod vedením Tomáše Dokoupila a Tomáše Spusty se uskuteční v odpoledních hodinách a jejich účastnící se dozví, jak Xella v roli výrobce stavebního materiálu využívá digitální dvojčata staveb při přípravě cenových nabídek.  Nabídne také náhled na použití skriptů pro tvorbu vzorových rozvržení stěn při využití velkoformátových zdících bloků. Součástí workshopu budou také ukázky již realizovaných či právě probíhajících staveb.

 

11. ročník odborné konference BIM DAY organizuje Odborná rada pro BIM, z. s. (czBIM), jejíž řádným členem je také společnost Xella CZ. Více informací o BIM DAY a BIM MARKET 2022 najdete na www.bimday.cz.


Sdílejte tento článek

.