Newsroom

Společnost Xella se opět aktivně zúčastní letošního BIM DAY 2023

Už podvanácté přinese říjnová konference BIM DAY (18. a 19. října 2023) v prostorách Clarion Congress Hotel Prague) aktuální trendy a informace z oblasti digitalizace a informačního modelování budov. Aktivním účastníkem letošního ročníku bude také společnost Xella, která bude v rámci svého stánku na BIM Marketu prezentovat svůj koncept digitálního plánování Xella blue.sprint.

Petra.Cleary •

Moderní koncept Xella blue.sprint představí v rámci BIM Marketu Ing. Tomáš Dokoupil, BIM Manažer pro Xella CZ a Xella Slovensko spolu s Ing. Tomášem Spustou a Ing Liborem Čtvrtlíkem, BIM koordinátory pro Xella CZ a Xella Slovensko. Oba zástupci společnosti Xella budou na konferenci prezentovat, jak Xella v roli výrobce stavebního materiálu využívá digitální dvojčata staveb při přípravě cenových nabídek. Nabídnou také náhled na použití skriptů pro tvorbu vzorových rozvržení stěn při využití velkoformátových zdicích bloků a jejich zobrazení pomocí rozšířené reality v Hololens brýlích a na mobilních zařízeních. Součástí prezentace na stánku budou také ukázky již realizovaných či právě probíhajících staveb z materiálů Ytong, Silka a Multipor.

I letošní ročník bude, podobně jako loni, dvoudenní a bude orientován na praxi. Kromě toho představí novinky z celého světa a zaměří se na vize, směřování a budoucnost BIM. Porovná vývoj informačního modelování staveb u nás i za hranicemi. Přední odborníci z ČR i ciziny představí hlavní přínosy a zajímavé projekty BIM. Program konference doplní moderovaná diskuze zástupců veřejného a soukromého sektoru, workshopy a také BIM Market, kde vystavovatelé odprezentují aktuální trendy v informačním modelování staveb.

12. ročník odborné konference BIM DAY organizuje Odborná rada pro BIM, z. s. (czBIM), jejíž řádným členem je také společnost Xella CZ. Více informací o BIM DAY a BIM MARKET 2023 najdete na http://www.bimday.cz.


Sdílejte tento článek

.