Newsroom

Stavíme budoucnost aneb inspirujeme se v přírodě

Společnost Xella podpořila edukativní a zábavný festival stavebních řemesel nesoucí název Stavíme budoucnost, který je organizován pod záštitou města Staré Město u Uherského Hradiště.

®
XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

Akce se konala 17. září, kdy již od dopoledních hodin bylo možno navštívit kreativní dílny. Účastníci, ať již děti či dospělí, si i díky Ytongu mohli na chvíli vyzkoušet jak například postavit dům, položit střechu nebo na chvíli obsluhovat bagr.

Cílem akce bylo přiblížit dětem, co obnáší jednotlivé profese a seznámit je s výsledky práce přítomných řemeslníků. Právě proto byla součástí akce i soutěž, která měla prověřit schopnosti malých řemeslníků. Mezi disciplíny patřilo například kladení kostkové dlažby a vyrábění betonové židličky. Malí stavitelé si se vším hravě poradili. Soutěžící poté obdrželi diplom a sladkou odměnu.

Z průběhu akce byli nadšení i rodiče, kteří ocenili, jak lehce dokážou mistři a učňové v dětech probudit kreativitu. I přes nepříznivé počasí na akci dorazilo na 1000 návštěvníků, což potvrdilo úspěch záměru pořadatelů.

Spojení dětí, studentů a profesionálů z praxe nám dává čím dál větší smysl. Vytvořili jsme proto celistvý obraz stavebních oborů, profesí a technologií, přivedli jsme na jedno místo ty nejlepší z nejlepších, profesionály stavaře, pedagogy a studenty a k tomu ještě děti, které teprve o své budoucnosti budou rozhodovat spolu s rodiči. Navštívit nás přišla také celá řada řemeslníků a zástupců stavebních firem s rodinami a užili si tak príma den v naší společnosti.
řekla Petra Benešová zástupkyně NF Řemeslo pomáhá.

Zástupci společnosti Xella byli z průběhu akce a zájmu dětí také velmi nadšeni. Děti si do našeho stánku přišly postavit dům z pórobetonu, s pomocí rodiče nařezat tvárnice nebo alespoň vyzvednout balonek či zednický klobouček. Pro rodiče náš stánek nabídl informační brožury o materiálu a jeho výhodách, čímž si mohli ukrátit čekání na potomky, kterým se domů vůbec nechtělo.


Sdílejte tento článek

.

Články

Mohlo by vás zajímat