Newsroom

Xella Dialog 2023 představil novinky a služby společnosti Xella

Tři poslední ročníky, pořádané formou on-line konference, se setkaly s úspěchem, proto se i letošní Xella Dialog 2023 uskutečnil v úterý 17. října 2023 touto formou. A i letos představila společnost Xella na konferenci novinky a služby pro snadné projektování a realizaci staveb.

Petra.Cleary •

Tématem letošního ročníku byla „Statika, akustika, detaily v projekční a stavební praxi“ a účastníci se v jeho průběhu seznámili s řadou technických řešení a doporučení v oblasti bytových domů a řešení problematických detailů v projektech tak, jak je připravili specialisté Kompetenčního centra společnosti Xella.

V průběhu konference Xella Dialog 2023 se zástupci společnosti Xella a jejich hosté zaměřili na možnosti záměny železobetonových a keramických konstrukcí zděným systémem Silka včetně jeho statiky a akustiky. Xella na konferenci představila také novinku v překladech, která hravě překlene široké otvory. Zástupce sdružení SLOVENERGOokno seznámil účastníky konference se správným osazením stavebních otvorů okny či dveřmi, a to nejen v návrhu projektu, ale také na stavbě. V centru pozornosti byly i problematické detaily v projektech.

Na závěr bylo připraveno ohlédnutí do minulosti a přítomnosti a připomenutí si letošních jubilejních 100 let od vzniku pórobetonu. S hostem konference Andreasem Radischevskim z Xella International se diskutovalo o budoucnosti v oblasti implementace BIM v různých zemích a rozšíření BIM modelů o data udržitelnosti produktů, díky čemuž se zjednoduší analýza životního cyklu, a tím výpočet uhlíkové stopy stavby.

Záznam z konference Xella Dialog 2023 naleznete na www.xella-dialog.cz.

 


Sdílejte tento článek

.