Newsroom

Xella partnerem online konference „Rekonstrukce historických budov“

Konferenci Rekonstrukce historických budov pořádá 21. března 2023 společnost AZ promo a jedním z partnerů je i společnost Xella. Ta má díky svým minerálním tepelněizolačním deskám Multipor efektivní řešení pro zateplení fasád historických objektů. Z těch posledních stačí vzpomenout rekonstrukci Petschkova vily - Památníku národního písemnictví a Černínského paláce v Praze, zateplení rekonstruované Jurkovičovy Teplárne, nebo původního objektu Kesselbauerovy pekárny, který je nyní součástí nového rezidenčního projektu Rezidencia Kesselbauer v Bratislavě.

XEL_POS_4C_R_300 ®

Ondřej Zlatníček •

Historické budovy – symboly své doby, které potřebují naši péči – a často také zásadní rekonstrukci, s ohledem nejen na energetickou efektivitu. Právě o tom bude březnová online konference Rekonstrukce historických budov. Těšit se můžete na rozhovory s odborníky, zajímavé reportáže a konkrétní tipy z praxe. Poprvé ve virtuálním prostředí.

Hlavní témata konference:

– jak NPÚ přistupuje k modernizacím historických budov s cílem energetické efektivity

– jaké energetické úpravy jsou pro historických budovy vhodné

– jaké parametry musí památkově chráněná budova splnit pro získání dotací

– co je cílem projektu PROPAMÁTKY

– příklady z praxe:

  • odsolení a zateplení fasád
  • okna v historických budovách
  • zateplení budovy zevnitř

– reportáž z Hotelu Andaz, který sesbíral za svou nedlouhou existenci už řadu cen, např. prestižní Estate Award 2022, nebo ocenění v kategorii „Nejlepší interiérový design komerční nemovitosti“.

V pořadu vystoupí kromě Ludmily Šmerdové, produktové manažerky společnosti Xella CZ řada dalších zajímavých hostů, například Naděžda Goryczková, generální ředitelka Národního památkového ústavu, Jiří Šála, energetický specialista, Aleš Kozák, ředitel Institutu pro památky a kulturu, Jakub Hrbek, ředitel sekce realizace projektů energetiky SFŽP, David Lukas, hlavní architekt společnosti UBM Development a další zástupci partnerů konference. Pořadem bude provázet moderátorka Michala Hergetová.

Další informací o online konferenci Rekonstrukce historických budov nabízí videopozvánka na kanálu YouTube, přihláška k účasti je na stránkách pořadatelské společnosti AZ Promo.


Sdílejte tento článek

.