Newsroom

Značka Ytong získala cenu Czech Business Superbrands 2024

Odborná porota programu hodnocení značek Business Superbrands ocenila značku Ytong cenou Czech Business Superbrands 2024.

Petra.Cleary •

„Zisk tohoto ocenění nás těší, vždyť zvládnout dynamiku změn na stavebním trhu v posledních třech letech nebylo snadné pro nikoho z našeho oboru. Jsme proto velmi rádi, že Ytong je na trhu vnímám jako bezpečná a důvěryhodná značka, která pomáhá našim partnerům a zákazníkům úspěšně realizovat jejich stavební projekty. Ocenění titulem Czech Business Superbrands pro značku Ytong dokazuje, že kromě kvalitních výrobků a služeb jsou základem silné společnosti jako je Xella také její značky stavebních produktů a jejich pozitivní stránky, pozice na trhu a dlouhodobá vize,“ řekl Luděk Suchomel, vedoucí marketingu Xella CZ/SK.

Superbrands je nejuznávanější nezávislou globální autoritou v oblasti hodnocení a oceňování obchodních značek. Již téměř 25 let identifikuje ve více než 90 zemích světa na základě sjednocených kritérií a metod nejlepší z nejlepších značek. V České republice vstoupil letos program Superbrands již do své 12. edice, o nejlepších značkách B2C a B2B přitom rozhodovaly dvě nezávislé poroty, Consumer Brand Council a Business Brand Council.

Titul Supebrands je uznáním skvělé pozice značky na lokálním trhu. Pečeť Superbrands získají značky s vynikající pověstí – zákazníci si s nimi spojují důležité hodnoty a mají k nim osobní vztah. Projekt Superbrands pomáhá značkám potvrdit svoji pozici a prestiž. Jedním z jeho hlavních cílů je také ukázat odborné i široké veřejnosti, jak příběhy úspěšných značek vznikaly. Vždyť lídři na trhu se nerodí ze dne na den, ale dlouholetou prací celého týmu.

Potvrzuje to i příběh značky Ytong, která si loni připomněla 100 let své existence na trhu stavebních materiálů. Dlouhá je i tradice výroby pórobetonových výrobků u nás, která začala v Horních Počaplech již před 50 lety. A s důrazem na neustálé inovace reaguje společnost Xella i na aktuální požadavky trhu prostřednictvím vývoje nových výrobků. Stavebníci například dobře znají tvárnice Ytong Lambda YQ či velkoformátové tvárnice Ytong a Silka nebo tepelně-izolační desky Multipor. Xella je také lídrem v oblasti informačního modelování staveb BIM a digitálního plánování.


Sdílejte tento článek

.

Články

Mohlo by vás zajímat